Kategorie receptů
Celerovo-mrkvová pomazánka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na jemném struhadle nastrouháme celer a mrkev, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu cukru. Vše promícháme s tvarohem a kysanou smetanou a čerstvým sýrem (žervé, Lučina, Palouček..)
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
200 g
Celer
200 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
6 g
Citróny
40 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Cukr krystal
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Žervé krémový sýr 90 g
90 g