Kategorie receptů
Marinovaná feta na řecký způsob
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
20 minut
Postup přípravy
-
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek (2 stroužky) oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Přidáme hrubě drcený barevný pepř. Bylinky (po 2 snítkách) posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. 2 sušené chilli papričky, 5 sušených rajčat a hrst (černých) oliv nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje. Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny. Podáváme s miskou Ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.
Česnek
5 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Tymián čerstvý
3 g
Šalvěj
3 g
Oregáno drcené
3 g
Olivový olej
300 g
Olivy zelené
50 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
50 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
1 g