Kategorie receptů
Rýžový nákyp s jablečným pyré
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
124 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mírně osolenou rýži uvaříme v mléce s třetinou másla doměkka. Vaříme tak dlouho, dokud se mléko neodpaří a nakonec přidáme cukr. Dáme mírně vychladit. V míse utřeme 3 žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Vše opatrně smícháme s uvařenou rýží. Polovinu hmoty dáme do pekáče, který nejprve vymažeme máslem. V misce si smícháme nastrouhaná jablka s cukrem, skořicí a pyré. Tuto směs rozprostřeme na rýži a překryjeme další vrstvou uvařené rýže. Nakonec vyšleháme 3 bílky do hustého sněhu a polijeme s nimi rýži. Necháme péct ve vyhřáté troubě 150 °C asi 45 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Cukr krystal
120 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
15 g
Rýže dlouhozrnná 1 kg
300 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Skořice mletá 40 g
6 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
750 g
Krajanka máslo 250 g
150 g
Jablka červená
200 g