Kategorie receptů
Bezlepkové palačinky z rýžové mouky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
93 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vejce (2 ks) vyšleháme v misce vidličkou. Přidáme k nim mléko, javorový sirup (med, nebo jiné sladidlo), lžíci oleje a důkladně promícháme. Pak přidáme rýžovou mouku a sůl a vymícháme do hladka. Na pánvi rozehřejeme olej, přidejte naběračku těsta a smažíme přibližně 1 minutu. Palačinku otočíme a necháme na pánvi ještě zhruba 30 sekund. Opakujeme, dokud nespotřebujeme těsto. Palačinky doporučujeme podávat s marmeládou a posypané moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl
2 g
Cukr moučka
15 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
250 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Olej slunečnicový
15 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
30 g