Kategorie receptů
Krém ze žlutého hrachu, grilovaný filet ze pstruha, omáčka z pečeného česneku
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Žlutý hrách namočíme na 30 minut, vložíme bujón a pak vaříme ve vývaru. Přidáme majoránku, máslo a 3 dcl smetany. Necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, přidáme najemno nasekaný česnek ( 3 větší stroužky) a nakonec zbytek másla. Zalijeme 1 dcl smetany. Omáčku rozmixujeme dohladka. Filet ze pstruha ochutíme solí, nařízneme kůži a zprudka opečeme na oleji. Hned podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
600 g
Olivový olej
15 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
40 g
Cukr krystal
10 g
Majoránka 7 g
3 g
Lagris hrách žlutý loupaný půlený 500 g
300 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g