Grilovaný losos
Postup přípravy
Omyté a očištěné filé z lososa osušíme papírovým ubrouskem, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na lososa a nahoru klademe plátek citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut. Zatímco se losos peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, citrónové šťávy a dochutíme sušeným česnekem a pepřem. Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými slunečnicovými semínky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného lososa s přílohou. Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)