Kategorie receptů
Pikantní paprikový dip
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
71 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Fazole z konzervy nebo uvařené dle návodu dobře opláchneme pod tekoucí vodou. Spolu s dalšími surovinami (2 velké pečené (nebo grilované) červené papriky, 1 větší stroužek česneku, cca 3 PL Zakysané smetany, 1 PL hořčice, sušené chilli vločky podle chut) je dáme do kuchyňského robota se sekacím nožem. Vše dobře rozmixujeme a podle potřeby ještě dochutíme solí a kmínem. Podáváme dobře vychlazený.
Vytisknout recept (PDF)Paprika červená
400 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
3 g
Paprika červená chilli
1 g
Kmín drcený 25 g
2 g
Jihočeská zakysaná smetana min. 15% laktóza < 0,01% 200 g, tuk min. 15%
45 g
Klasická hořčice 30 g
12 g