Kategorie receptů
Cibulačka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na sádle opečeme na silnější kolečka pokrájenou cibuli (4 ks), zalijeme vodou a přidáme bujón a chvíli povaříme, aby změkla. Polévku opepříme, případně podle chuti ještě dosolíme. Do ohnivzdorných misek rozdělíme porce chleba (4 plátky chleba), který jsme nakrájeli na kostičky a osmažili na sádle. Posypeme ho na malé kousky nakrájenými tvarůžky nebo syrečky, zalijeme polévkou, a to všechno v předehřáté troubě prudce zapečeme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
160 g
Sádlo
15 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
400 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
8 g