Kategorie receptů
Bramborový krém s pórkem a gorgonzolou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pórek umyjeme a nakrájíme na kroužky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek a brambory vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut. Uvařenou zeleninu rozmixujeme a dochutíme solí. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Do krému přidáme olivový olej, pořádně promícháme a dáme na talíře. Přidáme Gorgonzolu, posypeme praženými dýňovými semínky a petrželkou. Servírujeme s batátovými hranolkami.
Vytisknout recept (PDF)
Brambory
400 g
Pórek
600 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
4 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g