Kategorie receptů
Bůček pečený v marinádě
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na cca 5 cm proužky. Smícháme marinádu ze smetany a zbytkem surovin. Ochutnáme a dochutíme dle svých chutí. Plátky bůčku naložíme do marinády na 24 hodin. Před pečením maso hodinku předem vytáhneme. Do pekáčku nakrájíme cibuli a maso i s marinádou uložíme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme pomalu při 160°C cca 2 hodinky. Průběžně je-li třeba podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
6 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
30 g
Cukr krystal
2 g
Hořčice orientální 340 g
20 g
Paprika pálivá 25 g
2 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej slunečnicový
25 g