Kategorie receptů
Křupavé kuře s omáčkou Hot India Sauce
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme na podélné proužky o délce asi 8 cm. Vejce rozšleháme. Kuře osolíme a opepříme a potom obalíme v mouce, vejci a strouhance. Část oleje rozpálíme na pánvi a proužky kuřecího masa v něm osmažíme dozlatova. Na další pánvi se zbývajícím olejem ohřejeme kokosové mléko. Okořeníme římským pepřem, kurkumou, rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Kukuřičný nebo bramborový škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a vaříme, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme Tabascem dle požadované pálivosti.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jedlá sůl
2 g
Kuřecí maso
300 g
Pitná voda nesycená
50 g
Rajčatový protlak
20 g
Kmín římský 30 g
3 g
Kurkuma mletá 30 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
6 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
40 g
Olej slunečnicový
100 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
10 g
TABASCO® Sriracha 256 ml
6 g