Kategorie receptů
Bramboroví šneci
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
7
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve směsi bramborového těsta rozmícháme papriku, přidáme vodu a utvoříme hladké těsto. Z těsta vyválíme za pomocí folie plát, na který dáme kečup, poklademe slaninu, posypeme strouhaným sýrem a okořeníme. Těsto pomocí folie pečlivě utahujeme, rolujeme do rolády a krájíme asi na 1,5 cm silné plátky, které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme trochou oleje. Šneky potřeme olejem i z vrchu a můžeme posypat např. sezamovým semínkem. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Vytisknout recept (PDF)Olivový olej
6 g
Směs na bramborové těsto 400 g
400 g
Staročeská slanina 1,9 kg
160 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
80 g
Pitná voda nesycená
400 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Koření na pizzu 20 g
1 g