Kategorie receptů
Vídeňské mandlové rohlíčky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Mandle nameleme. Všechny suroviny smícháme dohromady v hladké těsto. Necháme ztuhnout v lednici přes noc. Pak vytvarujeme rohlíčky a pečeme na 170 stupňů program horní-dolní pečení do růžova.Upečené horké rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Mandle jádra 200 g
120 g
Cukr krystal
60 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
150 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Mouka pohanková nativní 400 g
120 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
120 g