Kategorie receptů
Išelské oválky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cukr, mouky, mleté ořechy, máslo a prosáté kakao dobře prohněteme a necháme odležet v chladnu. Těsto rozválíme na plát asi 3 mm a vykrajujeme oválky nebo tvary jaké chceme. Pečeme při 160 stupňích asi 12 minut. Slepujeme krémem, který si připravíme ušleháním změké kostky másla - 250 g, 50 g cukru a vanilky. Můžeme přidat rum. Oválky můžeme slepovat i džemem. Polijeme čokoládovou polevou (rozpustíme čokoládu s trochou másla 30 g) a ozdobíme mandlí.
Vytisknout recept (PDF)
Vlašské ořechy jádra
70 g
Mandle jádra 200 g
20 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
140 g
Holandské kakao 100 g
2 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
120 g
Vanilka 1 lusk
2 g
Mouka pohanková nativní 400 g
20 g
Krajanka máslo 250 g
400 g