Kategorie receptů
Jemný perník s medem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
125 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
4 vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek do perníku, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170° C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Holandské kakao 100 g
20 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Cukr krystal
250 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Koření do perníku 25 g
5 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
250 g
Včelí med smíšený luční 250 g
10 g
Jablka červená
60 g