Kategorie receptů
Harlekýn
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
330 g
Doba přípravy
65 minut
Bez lepku
Postup přípravy
<p> Den předem svaříme 350 ml smetany, 30 g cukru a 35 g kakaa na pařížskou šlehačku, po vychladnutí dáme do lednice. Ve vodní lázni - vejce, zbylý cukr a vanilkový cukr šlehat až se lehce ohřeje, pak vyndat z lázně a vyšlehat do pěny. Poté vmíchat mouku, kakao a nakonec olej. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160°C cca 45min. Upečený a rozkrojený korpus ozdobíme vyšlehanou pařížskou šlehačkou, slepíme, naneseme pařížskou šlehačku navrch a dozdobíme bílou šlehačkou.</p>
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
75 g
Cukr krystal
150 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
130 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
550 g
Olej slunečnicový
20 g
Vejce
250 g