Veganský burger se zelím a guacamole
Postup přípravy
BURGER: Cizrnu nasekáme nahrubo, nakrájíme cibuli, červenou papriku, mrkev a bílé zelí. Vymícháme, čímž získáme homogenní hmotu. Dochutíme solí a pepřem. Pomocí formičky (přibližně 8 cm v průměru) připravíme 4 cizrnové karbanátky. Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme karbanátky z obou stran. Následně pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8 minut. GUACAMOLE: Nadrobno nakrájené (zelené) chilli a červenou cibulku smícháme s avokádem a dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Rozkrojené housky grilujeme na horké pánvi. Na spodní vrstvu housky natřeme guacamole a na něj položíme veganský karbanátek. Na něj přijdou plátky okurky a nakládané červené zelí. Přikryjeme vrchní částí housky. Podáváme s batátovými McCain hranolky Sweet Potatoes.
Vytisknout recept (PDF)