Kategorie receptů
Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pánev by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat. Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran. Hotovou omeletu necháme vychladnout. Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí. Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit. Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
1 g
Jedlá sůl
3 g
Jihočeské pomazánkové tradiční 31 % 150 g
200 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
20 g
Olej slunečnicový
10 g
Vejce
300 g