Kategorie receptů
Pikantní tataráčkové burgery
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Předem namočená semínka (1 hrnek) i rajčata (1 hrnek) slijeme olej si necháme), propláchneme čistou vodou, necháme okapat a se solí, kořením a olejem (4 lžíce) z rajčat krátce umixujeme nebo umeleme na hrubší strukturu. Je možné použít ponorný mixér nebo starý mlýnek na maso po babičce. Do hotové hmoty zamícháme na kostičky nakrájenou cibuli. Z hmoty uhněteme malé karbanátky přibližně ½ cm vysoké, a vyskládáme na pláty do sušičky. Po 4 až 5 hodinách sušení získáme teplé karbanátky, které jsou chuťově i vizuálně velmi přesvědčivé. Jsou výborné jako příloha k zeleninovým salátům nebo k hustým polévkám.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
2 g
Jedlá sůl
5 g
Kayenský pepř 20 g
1 g
Slunečnicová semínka pruhovaná pražená neloupaná solená
250 g