Kategorie receptů
Hráškový krém z Hrašky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji orestujeme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme Mahá koření, 1/2 třeného česneku a vše krátce orestujeme.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Ke konci varu přidáme majoránku a 2/2 třeného česneku. Dle potřeby osolíme.
Jako vložku vkládáme na kostičky nakrájenou a osmahnutou housku nebo chléb.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl
2 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Majoránka 7 g
2 g
Olej slunečnicový
15 g
Hraška na zahušťování 250 g
40 g