Kategorie receptů
Vánoční ryba na švestkách
Postup přípravy
Filety z candáta ( může být i candát nebo jiná ryba ) pokapeme šťávou z jednoho citronu. Posypeme solí a pepřem a necháme 30 minut odležet. Sušené nebo čerstvé švestky dobře omyjeme a nakrájíme na malé proužky. Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Dochutíme solí a posypeme kůrou z citronu. Filety obalíme v mouce a zvolna opečeme na másle. Smetanu smícháme s rajčatovou šťávou a prolisovaným česnekem. Do máslem vymazané zapékací mísy dáme orestovanou zeleninu, na to položíme porce ryby, posypeme švestkami a zalejeme rajčatovou šťávou a pečeme asi 30 minut v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Mrkev
50 g
Česnek
10 g
Celer
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
0.5 g
Citróny
30 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
700 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
100 g
Kysaná smetana 15% 180 g
75 g
Švestky
150 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Olej řepkový
100 g
Krajanka máslo 250 g
50 g