Kategorie receptů
Kapustové karbanátky s Hraškou
Postup přípravy
Kapustu povaříme ve slané vodě. Pak rozkrojíme na čtvrtky a rozsekáme v robotu, případně pomeleme na masovém mlýnku. Na oleji dozlatova osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme Mahá koření a krátce zpěníme. Přidáme kapustu, směs Hraška, třený česnek, pepř a vše dobře promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté ploché karbanátky, které obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na mírně rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova. Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a papírovém ubrousku.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší s dresingem a zeleninovým salátem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Česnek
15 g
Kapusta biela
900 g
Jedlá sůl
10 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
130 g
Olej slunečnicový
100 g
Hraška na zahušťování 250 g
280 g