Kategorie receptů
Slaný krupicový nákyp
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na proužky nakrájený pórek s nakrájenou na kostičky slaninou.
Odstavíme a necháme vychladnout. V míse smícháme 3 žloutky s tavrohom a se smetanou, vyšleháme. Do směsi přidáme pórek se slaninou, krupici, bylinky a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehané bílky.
Vlijeme na vymazaný plech, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Pórek
80 g
Jedlá sůl
3 g
Olivový olej
10 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
250 g
Jihočeský tvaroh tučný 38 % 250 g
250 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Oregano 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
KRUPICE bez lepku 500 g
50 g