Kategorie receptů
Salát z pečené zeleniny s rýží
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na libovolně velké kousky (4 mrkve, 2 brambory, 1 předvařená červená řepa, 2x paprika (žlutá /červená /zelená), červená cibule). Brambory ponecháme ve slupce. Rozehřejeme troubu na 170 °C. Připravíme si plech, na který položíme pečicí papír a vyskládáme zeleninu. Tu pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Až budeme mít roubu rozehřátou vložíme do ní plech a pečeme cca 30 minut. Až bude zelenina upečená, vyskládáme jednotlivé kousky na talíř nebo do misky. Připravíme si rýži. Vyjmeme ji z balení, několikrát propláchneme pod studenou voodu a ohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Nakonec rýži přimícháme do salátu a dozdobíme dresinkem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Cibule volná
50 g
Červená řepa
100 g
Mrkev
400 g
Paprika červená
80 g
Paprika zelená
80 g
Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
20 g
Barbecue omáčka 250 ml
12 g