Kategorie receptů
Ratatouille se sardinkami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Lilek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme odstát asi 30 minut, aby se ztratila jeho hořkost. Zbylou zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Lilek opláchneme a vysušíme. Zeleninu klademe do spirály do kulaté formy vhodné na pečení. Okořeníme a posypeme provensálskými bylinkami. Polijeme olivovým olejem. Přikryjeme a pečeme v troubě asi 60 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut až do změknutí zeleniny. Podáváme se sardinkami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
100 g
Lilek
150 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Rajčata
80 g
Jedlá sůl
4 g
Olivový olej
20 g
Sardinky v olivovém oleji 120 g SUN & SEA
160 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g