Kategorie receptů
Špenátovo-cizrnové karí
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
55 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli, česnek a zázvor dáme do robotu a rozmixujeme. Olej rozpálíme v pánvi, přidáme cibulovou směs a za občasného míchání 4–5 minut opékáme dozlatova. Přidáme kari (pastu) a po dalších 2 minutách i rajčata, 250 ml studené vody a cizrnu. Přivedeme k varu, poté snížíme plamen a necháme odklopené 30 minut probublávat. Dochutíme solí a pepřem. Vmícháme špenát a necháme jej zavadnout. Posypeme koriandrem a podáváme s pečivem.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Olivový olej
10 g
Špenátové listy
500 g
Pitná voda nesycená
250 g
Koriandr celý 20 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Zázvor mletý 20 g
5 g
Kari 25 g
5 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
400 g