Kategorie receptů
Jáhlové rizoto s tuňákem a špenátem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
79 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jáhly uvaříme na mírném ohni podle návodu. Mezitím omyjeme papriku, kterou nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme trochu másla, orestujeme zprudka papriku, po pár minutách stáhneme oheň a přidáme přiměřené množství nasekaných špalíčků špenátu, dusíme ještě chvíli pod pokličkou. Nakonec osolíme, přisypeme nasekané stroužky česneku a tuňáka z konzervy. Vše dobře promícháme s jáhlami a ještě necháme pár minut vařit. Podáváme se strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Paprika červená
400 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
100 g
Česnek
15 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
200 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
180 g
Lagris jáhly 500 g
400 g