Kategorie receptů
Hummus
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
180 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme sezamovou pastu. Rozehřejeme si troubu na 170 stupňů. Na plech dáme pečící papír, na něj rovnoměrně vložíme sezamová semínka a dáme péct asi na 7 minut. Poté je prohrábneme a dáme péct na dalších 7 minut dozlatova. Hotová semínka rozmixujeme, přidáme olivový olej a špetku soli, promícháme. Hotovou pastu uchováváme v lednici.
Cizrnu si namočíme přes noc, poté vodu slijeme a propláchneme. Cizrnu dáme vařit asi na 120 minut. Vodu pak vylijeme a necháme cizrnu úplně vychladnout. Cizrnu rozmixujeme se studenou vodou a vytvoříme kaši. Přidáme citrónovou šťávu, olej, sezamovou pastu, prolisovaný česnek, římský kmín, koriandr a osolíme. Dobře promícháme a posypeme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
40 g
Olivový olej
80 g
Pitná voda nesycená
100 g
Kmín římský 30 g
4 g
Koriandr celý 20 g
4 g
Lagris cizrna 450 g
300 g