Kategorie receptů
Jáhlové papriky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
82 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jáhly spaříme a necháme okapat. Na oleji orestujeme cibuli, přisypeme jáhly, asi minutu opékáme a pak zalijeme vývarem (voda a bujón). Na mírném plameni dusíme doměkka (asi 15-20 minut). Do scezených jáhel přidáme sýr, bylinky a vyškvařenou slaninu. Rozpulené papriky naplníme směsí a zapékáme dozlatova asi 20-30 minut. Můžeme podávat s tmavým pečivem nebo jako přílohu k minutkovým masům.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Petrželová nať
4 g
Pažitka
4 g
Staročeská slanina 1,9 kg
150 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
200 g
Pitná voda nesycená
500 g
Lagris jáhly 500 g
200 g
Olej slunečnicový
30 g