Kategorie receptů
Hovězí na houbách
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli osmahneme v hrnci a přidáme hovězí maso. Krátce orestujeme, zalijeme vodou (cca 2 dcl) - v případě potřeby podléváme. Přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř a sůl. V polovině dušení čerstvé očištěné nakrájené houby. Mouhou být i sušené - dopředu ale namočené. Vaříme pohromadě 30 minut, a nebo do změknutí masa. Je-li potřeba zaprášíme hladkou moukou. Dochutíme citrónovou šťávou a tymiánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
2 g
Houby čerstvé
200 g
Citróny
40 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Hovězí přední
200 g
Nové koření celé 30 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Tymián 10 g
2 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
20 g