Kategorie receptů
Frittata s chřestem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 190 °C. Použijeme litinovou pánev nebo pánev, kterou můžeme na 15 minut vložit do trouby. Nastrouhané 2 brambory zbavíme přebytečného škrobu a vody tak, že je vymačkáme. Chřest (8 ks) očistíme a vložíme do vroucí vody a povaříme asi 2 minuty, pak vhodíme do ledové vody, abychom zastavili proces varu. Nakrájíme ho asi na 3 cm dlouhé kousky. V rozpálené pánvi rozehřejeme máslo. Vhodíme brambory a krátce osmahneme. Přihodíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Vsypeme chřest, bylinky, osolíme, opepříme a přidáme nadrobenou fetu. Do misky rozklepneme vejce (6 ks). Na mírném ohni vaříme asi 3 minuty a pak vložíme do předehřáté trouby na dalších 15 minut. Frittata je na povrchu zlatavá, křupavá a uvnitř krásně vláčná.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Cibule volná
80 g
Chřest zelený
100 g
Vejce
300 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Pažitka
4 g
Libeček drcený
4 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Balsýr 200 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g