Kategorie receptů
Cizrnový salát s grilovanou kukuřicí a Ajvarem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu si den předem namočíme na cca 8 hodin (či přes noc) ve vodě. Druhý den vaříme v nové vodě do měkka. Vychladlou cizrnu dáme do misky, osolíme, přidáme sladkou papriku a zakápneme olivovým olejem. Pořádně promícháme a dáme péct do trouby na 180°C cca 45 min. Mezitím si nakrájíme cuketu na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K cuketě přidáme kukuřici a prohřejeme. V misce smícháme upečenou cizrnu s opečenou zeleninou a přidáme pár lžic Ajvaru. Před podáváním ozdobíme nasekanou bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
300 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
20 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
400 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
50 g
Lagris cizrna 450 g
150 g