Kategorie receptů
Bramborové muffiny se slaninou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
72 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na trochu oleji a přidáme k moučné směsi. Sýr nastrouháme, hrstku si necháme stranou na posypání a zbytek přidáme k moučné směsi. Pak přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a olejem. Nakonec přimícháme syrové nastrouhané brambory. Připravenou směs rozdělíme do vymazaných olejem a vysypaných strouhankou důlků v plechu na muffiny (nebo do větších papírových košíčků či silikonových formiček, které není třeba vymazávat) a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Po 25 minutách posypeme každý muffin trochou zbylého nastrouhaného sýra a dopečeme je dozlatova ještě asi 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
550 g
Jedlá sůl
5 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
130 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
12.5 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
225 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
20 g
Olej slunečnicový
10 g
Vejce
100 g