Kategorie receptů
Zapečené brambory
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
43 g
Doba přípravy
20 minut

Postup přípravy
Brambory propícháme vidličkou, posolíme, potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C přibližně 50-60 minut. Po upečení, necháme brambory vychladnout, rozkrojíme a střed vydlabeme lžicí. Vydlabané vnitřky brambor smícháme s Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami, pokrájenou pažitkou (2 PL), solí, pepřem a sušeným česnekem (2ČL). Nádivkou naplníme vydlabané brambory, pečeme v troubě na 200°C 15 minut, poté teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme 5 minut. V misce smícháme tyčovým mixérem suroviny na dresink (180 g Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami, 2-3 PL mléka, 1 PL olivového oleje, 1 ČL citrónové šťávy, sušený česnek), na závěr přimícháme pokrájenou pažitku (2 PL). Brambory přelijeme dresinkem a posypeme pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Citróny
12 g
Pažitka
50 g
Olivový olej
25 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
35 g
Česnek medvědí 30 g
12 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g