Kategorie receptů
Zapečené brambory a klobásou a paprikou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
44 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Lžíci oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli nasekanou najemno, 2 stroužky česneku rozmělněné nožem a papričku zbavenou semínek a nakrájenou najemno, 4 minuty opékáme doměkka. Přidáme pepř a pálivou papriku, promícháme. Do pánve přidáme i konzervu nakládaných rajčat a na mírném plameni přivedeme k varu. Necháme 20 minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Dobře osolíme. Mezitím brambory (oloupané a rozčtvrcené) 15 minut povaříme v osolené vodě. Ve velké pánvi nasucho opražíme pikantní klobásy pokrájené na plátky. Necháme je lehce pustit tuk, přidáme druhou lžíci olivového oleje, a pak i scezené a osušené brambory, vmícháme zhoustlou omáčku a dáme na pár minut zapéct do trouby.
Vytisknout recept (PDF)
Brambory
1000 g
Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Paprika červená chilli
5 g
Olivový olej
20 g
Gombasecká klobása 170 g
225 g
Paprika pálivá 25 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
400 g