Kategorie receptů
Slaný trhanec
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme krupici, sůl, pepř, mletý muškátový ořišek, 2 vejce, tvaroh a promícháme. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme drcený kmín a krátce opražíme, aby se uvolnila vůně koření. Tuto směs vlijeme do bramborovo-krupicového těsta a promícháme. Na pánvičku dáme trochu oleje, necháme ho rozehřát a vlijemem směs, kterou jsme si připravili. Uhladíme povrch a necháme z jedné strany do zlatova opražit. Potom pomocí vařečky roztrháme na kousky a opékáme. Podáváme se salátem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
120 g
Cibule volná
80 g
Česnek
1 g
Salát hlávkový
100 g
Kmín celý
1 g
Muškátový ořech celý
1 g
Staročeská slanina 1,9 kg
60 g
Tvaroh tvrdý
150 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
KRUPICE bez lepku 500 g
120 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
5 g
Olej řepkový
25 g