Kategorie receptů
Plněné brambory s vejci, bylinkami a žampiony, zapečené s balkánským sýrem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na jarní cibulce na oleji. K žampionům přidáme rozmíchaná vejce, prolisovaný česnek, nasekanou červenou papriku a necháme srazit. Ochutíme solí, nastrouhaným křenem a pepřem. Touto pikantní směsí plníme vydlabané brambory, jejichž vnitřky přidáme k této směsi. Plněné brambory poklademe snítky tymiánu a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě. Nakonec plněné pečené brambory posypeme strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme se zeleninou.
Brambory
200 g
Paprika červená
40 g
Česnek
3 g
Petrželová nať
2 g
Tymián čerstvý
2 g
Křen
5 g
Cibulka jarní
30 g
Žampión zahradní 500 g
50 g
Balsýr 200 g
200 g
Majoránka 7 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Olej slunečnicový
20 g