Kategorie receptů
Lokše s posypané medvědím česnekem
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle a přendáme do mísy. Přidáme hladkou mouku a ručně vypracujeme pružné nelepivé těsto, až nyní ho osolíme. Osolené těsto řídne, tak pracujeme rychle. Vyválíme tenké placky a ty z obou stran pečeme na rozpálené suché pánvi nebo litinové plotýnce. Ještě horké je potřeme husím nebo kachním sádlem. Hotové placky podáváme posypané medvědím česnekem.
Vytisknout recept (PDF)
Brambory
500 g
Jedlá sůl
4 g
Sádlo
15 g
Česnek medvědí 30 g
15 g