Kategorie receptů
Lehký bramborový salát
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozkrájíme na kostičky.
V misce rozmícháme lžíci oleje s lžící (vinným) octem a lžící hořčice. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme na drobno nakrájené 3 okurky a jarní cibulku. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
Nakonec do salátu vmícháme bylinky, kapary, Cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku, nebo na Vánoce k tradičnímu smaženému kapru.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
800 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Petrželová nať
5 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Olivový olej
12 g
Cibulka jarní
30 g
Hořčice plnotučná 450 g tuba
12 g
Okurky delikates 5-8 cm 720 ml. Chutné a křupavé!
60 g
Kapary efko 105 ml
12 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g