Francouzské brambory
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájíme na asi 1 centimetr široké plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme k bramborám. 2 vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm a přidáme také do pekáčku. Promícháme vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Přidáme na kostičky nakrájený salám. V misce rozšleháme vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolíme a opepříme podle chuti a výslednou směsí zalijeme brambory s ostatními přísadami v pekáčku. Pečeme v troubě při zhruba 200°C dozlatova. Cherry rajčátka přepůlíme, dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou. Brambory naporcujeme a podáváme s ochucenými rajčátky.
Vytisknout recept (PDF)