Bramborové noky jako omeleta
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Cibuli nakrájíme na plátky a se špetkou soli restujeme na pánvi. Ke konci přidáme i rozdrcený česnek. Přihodíme nahrubo postrouhanou mrkev a tenké plátky cukety. Lehce osolíme a restujeme, dokud není zelenina zavadlá, ale stále příjemně křupavá. Sundáme z pánve a dáme na ni osmažit slaninu. Pánev s osmaženou uzeninou stáhneme z plamene, přidáme zeleninu, nahrubo postrouhaný tvrdý sýr, prošlehaná vejce, posekanou petrželku a bramborové noky (které jsme si předem uvařili) a které předem pár minut zprudka osmažíme. Hmotu rozprostřeme na pánev v silnější vrstvě a pomalu pečeme jako omeletu nebo ji můžeme zapéct v troubě.
Vytisknout recept (PDF)