Kategorie receptů
Bezlepkové bramborové halušky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme 75 g směsi Bramborové knedlíky, 125 g Univerzální směs a 230 ml vody a vypracujeme těsto. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a jakmile vyplavou halušky na hladinu, scedíme je. Nastrouháme 100 g cihly a 50 g nivy rychle vmícháme do horkých halušek s restovanou slaninou.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
50 g
Pitná voda nesycená
230 g
Váhalova slanina 1,5 kg
120 g
Bramborové knedlíky bez lepku 300 g
170 g