Batát plněný zeleninou se sýrovou omáčkou
Postup přípravy
Na másle necháme zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijeme vývar a necháme zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijeme smetanu do omáčky a přidáme nastrouhaný sýr. Cheddar. Omáčku vaříme, dokud se nerozpustí všechen sýr. Troubu předehřejeme na 200 °C. Batáty (4 ks) necháme ve slupce, omyjeme a osušíme. Batáty podélně rozkrojíme, vnitřek pokapeme olejem, posolíme a dáme péct na 55 minut, při vkládání do trouby snižíme teplotu na 170 °C. Do středního hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda bublat, vložíme do ní růžičky brokolice a vaříme cca 4 minuty. Po uvaření dáme zchladit do připravené mísy s ledovou vodou. Rajčata opečeme na pánvi s olivovým olejem cca 5 minut. Upečený batát naplníme brokolicí a opečenými rajčátky a zasypeme strouhaným parmazánem. Dáme ještě na 5 minut zapéct. Nakonec zalijeme hotovou sýrovou omáčkou a posypeme čerstvou jarní cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)