Kategorie receptů
Vejce plněná tuňákem v rajčatové omáčce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bešamelová omáčka: Zahřejeme mléko. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a promícháme. Za stálého míchání přidáme mléko. Osolíme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme 10 – 15 minut na středním plameni. 4 vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme. Rozřízneme je na polovinu a oddělíme žloutek. Žloutky rozmačkáme pomocí vidličky, přidáme tuňáka v rajčatové omáčce, 2 lžíce bešamelové omáčky a dobře promícháme. Vajíčka naplníme připravenou směsí, polijeme bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a dáme zapéct.
Vytisknout recept (PDF)Muškátový ořech celý
0.5 g
Parmazán 100 g
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
50 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
500 g
Tuňák v rajčatové omáčce 80 g SUN & SEA
240 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Krajanka máslo 250 g
50 g