Kategorie receptů
Vaječina s cuketou a droždím
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme "vypotit" (nejlépe v cedníku) asi 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a zpěníme ji na másle. Cuketu ještě pořádně vymačkáme a pak dusíme společně s cibulí asi 5 minut. Potom k nim na pánev rozdrobíme 3 droždí a necháme ho rozpustit. Droždí se na chvíli změní do tekuté konzistence, ale po 5 minutách zase začne tuhnout. V této fázi přidáme 3 ks vejce a pořádně mícháme, než se směs srazí. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř a dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo bylinkami, které máme rádi. Pro dochucení můžeme přidat ještě trochu studeného másla a dobře promícháme, aby se máslo ve vaječině rozpustilo.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Cuketa
300 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Pažitka
2 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Vejce
150 g