Kategorie receptů
Plněná vejce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, utřeme je s máslem, postrouhanými tvarůžky nebo syrečky i nasekanou pažitkou a podle chuti dosolíme. Touto směsí naplníme poloviny uvařených bílků. Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce orestujeme. Naplněná vejce pokládáme na list ledového salátu, na který jsme položili opečenou cibuli, lehce zakápneme olivovým olejem a přizdobíme plátky rajčat.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Salát hlávkový
80 g
Pažitka
2 g
Olivový olej
5 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
60 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
50 g