Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů
Postup přípravy
Penne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do velké mísy. Omáčku Alfredo si připravíme následovně: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme parmazán (150 g strouhaného parmazánu) a smetanu (315 ml) a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Ochutíme ji petrželkou (3 PL nasekané), solí, pepřem a tymiánem, následně přelijeme do velké mísy k uvařeným těstovinám. Do mísy přidáme ještě zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Polovinu těstovin dáme na dno zapékací mísy. V menší misce smícháme ricottu (nebo jiný čerstvý sýr), 2 vejce, parmazán (¼ šálku strouhaného parmazánu) a většinu petrželi (¼ šálku nastouhané) polijeme tím část těstoviny, které máme v zapékací míse. Následně na to přidáme druhou polovinu těstovin, nakonec posypeme mozzarellou a zbylou petrželkou a pečeme 25–30 minut.
Vytisknout recept (PDF)