Kategorie receptů
Zapečené penne s nivou, žampiony a ořechy
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
101 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Nejprve v osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny Risolino. Propláchneme je studenou vodou, scedíme a necháme zcela zchladnout.
Omyté žampiony malé (25 ks) nakrájíme na čtvrtky a zprudka orestujeme na másle s rozmarýnem, tymiánem a solí.
Nyní si připravíme řidší bešamelovou omáčku z máslové jíšky zalité mlékem. Dochutíme ji solí a muškátovým mletým oříškem. Do máslem vymazané zapékací mísy dáme uvařené těstoviny, orestované žampiony, na kostičky nakrájenou nivu a nasekané vlašské ořechy (hrst). Vše promícháme, zalijeme bešamelem a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.
Jedlá sůl
3 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Žampión zahradní 500 g
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
15 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
300 g
Oregano 10 g
2 g
Tymián 10 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g
Krajanka máslo 250 g
30 g
Rýžové těstoviny bezlepkové RISOLINO Premium 300 g – PENNE YELLOW
200 g