Kategorie receptů
Variace na šunkofleky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
92 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220 °C. V hrnci přivedeme k varu vodu. Penne vložíme do vody, osolíme a necháme vařit. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou. Vařené uzené maso nakrájíme na centimetrové kostičky a slaninu lehce opečeme na pánvi. Do zapékací mísy dáme okapané penne, promícháme s kostkami masa a slaniny a dáme na 15 minut do trouby. Mezitím rozšleháme vejce (5 ks) v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Částečně zapečené těstoviny zalijeme vaječnou směsí. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Jedlá sůl
2 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Těstoviny ze zeleného hrášku a kukuřice 400 g SamMills - Vřetena
250 g
Moravské uzené 1200 g
200 g