Kategorie receptů
Torti s poctivým ragú
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
165 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci s těžším dnem rozpálíme olej, na něm opečeme ze všech stran maso (vepřový krk s kostí) tak, aby se zatáhlo a správně zhnědlo. Poté ho vyndáme z hrnce. Na oleji opečeme nádherně dozlatova cibuli. Přilijeme dobré suché víno, chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Pak vmícháme rajčata a passatu, přidáme zpátky maso a na mírném plameni vaříme minimálně 1,5 hodiny tak, aby maso změklo. Je-li to nutné, přilíváme průběžně trochu vody. Křehké rozpadající se maso obereme z kostí, dáme ho zpět do omáčky, vmícháme čerstvé bazalkové lístky. Vše podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny vmícháme do omáčky. Vše na talíři posypeme parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
2 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
40 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
150 g
Parmazán 100 g
50 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
800 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Vepřová krkovice
500 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
400 g